Közel 300 új munkahelyet hoz létre az elektronikai részegységek hűtésére szolgáló kisméretű ventilátorokat gyártó Papst Hungary Kft. A Papst Hungary Kft. 1998 májusa óta működik, a német ebm-papst-csoport tagja. az autóiparban mintegy 18 területen, például fedélzeti komputerekben, autóülésekben használják a termékeiket. A cég a német anyavállalaton keresztül beszállítója többek között a Mercedesnek. 4,5 millió euróból bővíti kapacitását Vecsésen.


Hétezer négyzetméter alapterületű új létesítmény jön létre: egy ötezer négyzetméteres gyártócsarnok és egy kétezer négyzetméteres raktár, majd további 5 ezer négyzetméteres gyártócsarnok épül, ezt 2017-re tervezik. Az építkezés várhatóan október végére fejeződik be.

Az új üzemcsarnokok mindenben megfelelnek majd a német energiahatékonysági normáknak, egyebek mellett LED-es megvilágítás, hőszivattyú biztosítja a korszerű, alacsony energiafelhasználást. Az első ütemben 300 új munkahelyet teremtenek, a beruházás lezárultával pedig további mintegy 300 ember számára biztosítanak munkát, így a folyamat végén 1200-ra emelkedik a foglalkoztatottak száma a jelenlegi hatszázról.