Ha szeretnél egy óriási lehetőséggel élni, akkor válaszd az aranykalászos gazda képzésünket Magyarország legjobb agrárképző intézményében! A gazdák megfelelő képzésének illetve képzettségének ma már jobban növekszik jelentősége. Ám ahhoz, hogy ebben a szakmában maximálisan képzetté tudj válni, igen széles körű tudást kell magadba szívnod. Tanulmányok között elengedhetetlen a saps, kap, támogatások és különféle pályázatok, nem utolsó sorban pedig a földtörvény ismerete egyaránt. A földtörvények ismereteinek elsajátítására még azon embereknek is szükségük van, aki már több éve a gazdálkodás terén tevékenykednek. A sikerek elérésének érdekében szükséged van nem csak a konkrét szakmai ismeretekre, de ezen kívül egy mezőgazdálkodással foglalkozó vállalkozás működtetését is alaposan meg kell ismerned.


A MÁTRIX agrárképző a 2013-as év legeredményesebb intézményeként működött. AZ iskola már 16 éves múlttal rendelkezik, ami idő alatt már kellő tapasztalatra és gyakorlatra tettek szert. A tanfolyamot magasan képzett szakoktatók tartják, akik az agrárszektor neves képviselő. Mindannyian napra készen tájékozottak a mezőgazdaságban bekövetkező változások, újítások terén. Így a vizsgán való siker borítékolható is, nekik köszönhetően. A nappali képzés mellett lehetőséged van egy szakmai alapozó elvégzésére, mely távoktatásban történik. Mindössze havonta 1-2 alkalommal kell személyesen megjelenned az iskolában, egy olyan időpontban, melyet az oktatók és a hallgatók együtt választanak ki. Az alapozóhoz szükséges segédleteket mind nyomtatott, mind pedig elektronikus formában meg fogod kapni, így a felkészülés teljes mértékben saját időbeosztásod szerint történik.

Az Aranykalászos gazdák képzése tanfolyamon 9 témakör lesz érintett:

  • növénytermesztés, agrárgazdaság
  • kereskedelem
  • állattartás
  • szántóföldi öntözés
  • mezőgazdasági géptan
  • kukorica – mint a jelenleg legjobban jövedelmező növényfajta
  • kertészeti ismeretek
  • támogatási jogcímek és azok igénybevételének lehetőségei és feltételei
  • meteorológiai ismeretek.

A tanfolyamra való jelentkezésnek előfeltételei között szerepel az, hogy igazolnod kell a 8. általános iskolai végzettséged meglétét, B vagy T kategóriás jogosítvány megléte szükséges és ezen kívül szükséges egy háziorvosi által kiállított alkalmassági igazolás is. Az Aranykalászos gazda képzés az ország több pontján is indul, jelenleg Budapest, Kunszentmiklós és Kecskemét a helyszínek, melyek mindegyikén a legmodernebb technikai felszerelésekkel, légkondicionált helyiségekben zajlik az oktatás. A tanuló a tanfolyam elvégzéséről tanúsítványt kap. Az OKJ-s tanfolyam három hónapos, mind a három helyszínen 2015 évben is havonta indul. Ne habozz, még Te sem maradtál le erről a remek tanfolyamról! Csatlakozz hozzánk havonta induló képzésünkre!